18 Haziran 2007 Pazartesi

TÜRK TELEVİZYONU'NUN AHVALİNE DAİR

Türk Televizyonu'nun yavaş yavaş kuyunun içine çekildiği ve hem küresel bir yozlaşmaya uğradığı hem de çok yüksek rakamlarda bir insan kitlesini kendisine bağladığı şu dönemlerde ne izleyeceğimizi şaşırmış bulunmaktayız.

İnsan ister istemez düşünmeden edemiyor: Bu yapımcılar kendi ceplerinden başka neden kimseyi düşünmüyorlar? "Nasıl olsa izlenir, ben de paramı kazanırım." demekten vazgeçmeyen zihniyet, televizyon izleyen insanları nasıl aptal yerine koyarak, onların zihinsel, ruhsal dengelerini bozmayı göze alabilirler?

Sözüm magazin programlarına ve gündüz kuşağında yayınlanan kadın tartışma programlarına...

Magazin programları sosyal yaşantımızı sekteye uğratırken, gündüz çıkan kadınlara yönelik tartışma programları insanların ruhsal dengesini alt üst edip zihin bulandırmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Yıllar evvel ayrılmış insanları sebepsizce bir araya getirme uğraşına girmiş bu gündüz kuşağı yayınları bırakın birleştirmeyi aile yapısına daha büyük zarar vererek toplumsal çatlaklara sebebiyet veriyor. Üstelik insanların duygularını kullanaraktan reyting toplayıp para kazanıyorlar.

Magazin programları da aynı şekilde. Şu şuna bunu demiş, bu buna şunu demiş tarzı muhabbetlerden bir türlü kurtulamayan, Türk aile yapısına tamamen karşı olaraktan insanların özel yaşamını didik didik ederek bir paçavra gibi savuran üstüne üstlük bunun üzerinden rant sağlayan yayınlar ne kadar yararlı?

Halbuki televizyon yüzlerce faydalı yayınla dolu. Özellikle NTV ve CNN Türk'te çıkan sağlık programları, (Digital'i ve Uydusu olanlar için) Discovery ve National Geographic'te çıkan belgeseller, haber kanalları bunlar hep insanını ufkunu geliştirip bilgi hazinesine küçücük de olsa hizmet sağlayan yayınlar. Bunlar varken neden böylesi yayınlara meyilliyiz?

Acaba biri bizi tuzağa mı çekiyor?

Muhtemelen...

Hakkımızda hayırlısı....

Hiç yorum yok: